Skip to main content

L’escassa participació colomenca en les eleccions autonòmiques

  • Toni Salvador

Comencem una sessió doble d’eleccions. Aquesta setmana, les urnes serviran per triar els diputats al Parlament de Catalunya, dos dels quals, si no hi ha sorpreses, seran colomencs. I d’aquí a cinc setmanes, els comicis ens permetran escollir els diputats el Parlament europeu.

 Una de les característiques principals de les eleccions autonòmiques a Santa Coloma és que són en les que menys participen els electors. En les passades eleccions de fa tres anys, només un 44,42 per cent dels ciutadans amb dret van dipositar el seu vot.

L’altra característica important és que el vot té un major registre; no hem d’oblidar que el 2017 el partit més votat a la ciutat va ser Ciutadans, formació que segons tots els pronòstics, tancarà la seva vida política en aquestes eleccions.

Votar és important en qualsevol contesa. Demostra que una societat és capaç de gestionar-se i de complir amb les obligacions, tot i que legalment votar és un deure, que tenen els ciutadans de defensar la democràcia. Per això, votar és tan rellevant.