Skip to main content

Pep Tosar presenta el seu espectacle demà al Teatre Sagarra

  • Dani Mormuz

L’actor i director Pep Tosar presentarà demà, divendres 10 de maig a les 19h, l’espectacle Amb claredat augmenta el fred, una comèdia de saló sobre Thomas Bernhard.

Thomas Bernhard és gran escriptor i dramaturg austríac. Melòman i ferotge denunciador de l’extrema dreta, no li agradaven els reconeixements i les seves inevitables cerimònies. Tal era el malestar que li generaven els premis que va plasmar-lo en el seu llibre pòstum Els meus premis.

A partir d’aquests testimonis autobiogràfics, Pep Tosar construeix un espectacle teatral aprofitant al màxim la intensitat obsessiva, l’afartament i la sàtira característics de Bernhard. El títol de l’espectacle està agafat d’un dels seus discursos d’agraïment, desconcertant i captivador.

L’obra presenta la poètica més essencial de Thomas Bernhard, alhora que va desgranant anècdotes i paraules de cortesia que amb prou feines dissimulen el seu ànim rondinaire. A través de la ironia i la comicitat, es mostren les misèries de l’ésser humà i del panorama cultural que ens envolta, i del qual tots en som còmplices.

El preu de les entrades és de 15 euros, i es pot adquirir en taquilla dues hores abans de la representació.