Skip to main content

El Museu Torre Balldovina participarà en la Nit dels Museus

  • Dani Mormuz

El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma serà un dels espais que es podrà visitar durant la Nit dels Museus del 18 de maig. És una iniciativa que se celebra a Barcelona i a altres ciutats de l’àrea metropolitana.

En total, hi haurà 87 museus per visitar. Des de mitja tarda i fins a mitjanit, hi haurà diferents activitats gratuïtes, algunes creades especialment per a l’ocasió.

Al Museu Torre Balldovina, es farà l’escape room El tresor de la Torre Balldovina a les 19h i a les 20h. Els participants hauran d’endinsar-se en una trama detectivesca on posaran a prova les habilitats deductives i l’enginy, per tal de descobrir el secret que la família Sagarra amaga.

També es farà una visita guiada teatralitzada en tres torns: a les 21:30h, 22:30h i 23:30h. De la mà de la Pepeta Serrat, mainadera de la família Sagarra, i d’en Ferran de Sagarra, amo de la torre, es podrà conèixer la residència d’estiueig dels Safarra i es podran reviure les seves estades a la finca fa 150 anys.

Dia Internacional dels Museus

El dia 18 de maig també se celebra el Dia Internacional dels Museus, una data que pretén conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en la societat. Aquest any, l’esdeveniment gira al voltant del tema “Museus per a l’educació i la investigació”.

Per això, al Museu Torre Balldovina es podrà visitar l’exposició Espero una postal a partir de les 11:30h. És una exposició de la historiadora Àngels Casanovas, dedicada a la importància de les postals. Les postals evoquen una tradició que ja passa un segle de vida i que posa en evidència els missatges que al llarg de la història s’han enviat a través d’elles. Es veuran postals escrites durant les vacances, per haver emigrat, durant la mili o des del front de la guerra. Per la tarda, es podrà visitar de 19h a 01h.

Per participar en aquestes activitats, cal fer reserva prèvia escrivint un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al número de telèfon 933 857 142.