Skip to main content

Comença la Setmana Santa amb el Diumenge de Rams

  • Marina Tovar

La Setmana Santa ja ha arribat a Santa Coloma. A més d'uns dies de descans, aquesta festivitat religiosa commemora la mort i resurrecció de Jesucrist amb una sèrie d'activitats litúrgiques i culturals durant tota la setmana. Aquest diumenge 24 de març comencen les processons amb motiu del Diumenge de Rams, conegut popularment com el dia de la palma. 

Aquesta jornada religiosa commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem, envoltat de palmes, rams de llorer i oliveres. Amb el temps, va donar pas a la tradicional benedicció de regalar palmes i palmons. En aquest dia, les confraries, germanors i parròquies recreen l'entrada de Jesús a la ciutat santa muntat en un ruc. 

El diumenge a les 10 hores, la Cofradía de la Vera Cruz y María Santísima de los Dolores, recordarà l'entrada de Jesús a Jerusalem amb "La Borriquita". Amb una figura de Jesús, triomfant i feliç, assegut damunt de la "borriquita", sortiran des de l'Església Major, pujaran pel carrer Mossèn Camil Rosell, recorreran el Carrer Irlanda, la rambla de Sant Sebastià, el carrer doctor Pagès i Rafael de Casanovas i finalment tornaran a la plaça de la Església a les 13 hores. 

"La Rompida de la hora", tradició aragonesa

El Centro Aragonés Virgen del Pilar farà la seva pròpia processió, en la que inclouran "la Rompida de la hora", una tradició típica d'Aragó, on diversos tambors toquen a l'uníson per commemorar la mort de Jesús. La processó sortirà de la Església de Santa Maria a les 11:30 hores i anirà cap a l'Església de Santa Rosa. A les 12 hores, en la plaça de Josep Sáchez, es farà "la Rompida de la hora" i després se celebrarà missa.