Skip to main content

La policia segueix informant sobre la llei de benestar animal

  • Xavi López

Els agents de la Policia Local, en col·laboració amb l'Àrea de Medi Ambient, continuen en marxa amb una campanya destinada a educar la ciutadania sobre la nova llei estatal de benestar animal.

Durant les properes setmanes, seguiran posant en marxa sessions informatives per aclarir els drets, les obligacions i les prohibicions contemplades en aquesta legislació. Es continuarà destacant la importància de la identificació dels animals domèstics mitjançant microxip i el seu registre al cens municipal d'animals, així com la necessitat de mantenir actualitzat el calendari de vacunació i completar la formació requerida sobre tinença responsable d'animals.

Es seguiran subratllant els drets i obligacions dels propietaris d'animals, com ara l'esterilització dels gats abans dels 6 mesos de vida i altres aspectes com la recollida de deposicions a la via pública i la neteja dels orins amb aigua. A més, es continuarà posant èmfasi en les obligacions específiques per als propietaris de gossos potencialment perillosos, incloent la necessitat de tenir una llicència municipal i una assegurança de responsabilitat civil.