Skip to main content

El Flamenc-ON'24 finalitza amb un homenatge a Sanlúcar

  • Marina Tovar

El Flamenc-ON ha tancat la seva cinquena edició amb una gala d'homenatge al mestre Manolo Sanlúcar. El passat 16 de març, el Teatre Zorrilla de Badalona va omplir la seva platea amb l'últim dels concerts del festival: la gran gala d'homenatge a Manolo Sanlúcar, "La música y la palabra". Més d'una desena d'artistes del món flamenc que es van unir per retre homenatge a un dels grans mestres de la història d'aquest gènere. Amb l'obertura i el tancament del Flamenc-ON a Badalona, l'edició d'enguany ha sigut la primera a traspassar les fronteres de Santa Coloma, tot i que s'espera que no sigui l'última. 

El reconegut actor Antonio Dechent va conduir l'homenatge, amb diverses intervencions on citava els textos del gran mestre del flamenc. L'espectacle va comptar amb la participació de Marina Heredia, Carmen Linares, Antonio Reyes, Juan Carlos Romero, José Antonio Rodríguez, el ball d'Eva Yerbabuena i Marco Flores, la percussió de Tino di Geraldo i els cors dels Mellis, Naike Ponce i Carmen Molina. 

Vuit espectacles de flamenc

Del 29 de febrer al 16 de març es van realitzar vuit espectacles de flamenc de tota mena. Des d'un concert juvenil, per atreure els més joves a aquest món, a una mostra de flamenc pels carrers, amb "Flamenco por rincones". Un dels concerts més esperats va ser la final de la gira d'acomiadament de Niño de Pura, un dels artistes contemporanis de flamenc més importants del país. El dia 8 de març, va tenir lloc l'espectacle "La mujer flamenca", per reivindicar la importància de la dona en la música i el ball flamenc.

El festival també va aposar pel talent jove amb el concert "P'Allá i P'Acá", de l'extremeny El Perrete i el bailaor de renom català Alejandro Cabrera, amb l'espectacle "Donde nace una vida". L'artista Irene va realitzar l'últim concert a Santa Coloma el dia 15 de març, en el marc de la Presentació del Museu i l'Institut Internacional de Guitarra Flamenca Manolo Sanlúcar. 

Fotografia: Kike Serrano