Skip to main content

Presentació del Museu i l'Institut de Guitarra Manolo Sanlúcar

  • Marina Tovar

La Fundación Manolo Sanlúcar Aura Seguros va presentar, en el penúltim dia del Flamenc-ON, dues noves institucions que serviran per promocionar i retre homenatge al flamenc. El president de la fundació, José Martínez, va anunciar l'obertura de l'Institut Internacional de Guitarra Flamenca Manolo Sanlúcar. La seu d'aquest centre serà en Sanlúcar de Barrameda, en Cadis, tot i que posteriorment s'aniran obrint centres en diferents ciutats d'Espanya i en països europeus.

El director de l'Institut, Juan Carlos Romero, va destacar les habilitats i els coneixements que tindran els professors del centre, molts d'ells han sigut deixebles de grans mestres flamencs, i a més d'això rebran una formació prèvia abans de donar classe.

El mateix divendres 15 es va anunciar que el Museo Palacio del Pueblo Andaluz Manolo Sanlúcar serà una realitat a partir del mes de maig. El director tècnic del museu, l'antropòleg Oriol Flo, va destacar que "servirà per tenir una experiència global sobre l'obra i la vida del gran mestre de flamenc Manolo Sanlúcar", així com per tenir una aproximació als seus aspectes més íntims i personals. 

El museu s'ubicarà en un palauet modernista de 1907 en la mateixa ciutat gaditana que la seu de l'Institut. L'espai reuneix aspectes decoratius del modernisme català i andalús, i té una estructura funcional i adaptable per poder exhibir diferents mostres temàtiques del mestre.