Skip to main content

Un nen de dos anys crític en l’incendi del carrer Roger de Llúria

  • Josep M. Roca

Un nen de dos anys va haver de ser traslladat la nit de divendres a l’hospital de la Valld’Hebron en estat crític a causa de la inhalació de fum en l’incendi que que va afectar el pis de la  seva família al carrer de Roger de Llúria, 17 de la nostra ciutat. 

Els seus pares també han estat atesos pels serveis sanitaris del SEM desplaçats al lloc dels fets (el SEM va arribar fins a activar 10 ambulàncies). Els dos progenitors també van ser traslladats a la Vall d’Hebron, tot i que la mare va ser-ho per raons psicològiques

Per la seva banda, tres agents de la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local van ser traslladats a l'Hospital de l'Esperit Sant per rebre atenció a causa també de la inhalació de fum, després d'accedir a l'edifici per ajudar als veïns i veïnes de l’immoble. Policia i Mossos d’Esquadra també es van desplegar amb força efectius a la zona afectada, obligant a tallar el trànsit a l’avinguda de la Generalitat, entre la rotonda de Can Petxauet i el carrer de Sant Jordi.

Altres 11 veïns de l’edifici van ser assistits in situ per les dotacions del SEM que els han donat l’alta allà mateix. Durant l’incendi, que va passar de l’entresol a la planta baixa, la resta dels veïns van ser comminats per policia i bombers a confinar-se en llurs llars i a posar tovalloles mulles sota de les portes per evitar que hi entrés el fum. Un dels veïns, però, va aconseguir auto evacuar-se.

Segons els Bombers, que van rebre l’avís a les 19:27 hores, el foc s'ha produït en l'entresol d'un edifici de quatre plantes. Quan els efectius han arribat al lloc han comprovat que hi havia foc a la primera planta i que havia afectat després a planta inferior. Mentre han durat les tasques d'extinció s'ha recomanat als altres veïns de l'immoble que es confinessin a les seves llars i que posessin tovalloles sota la porta perquè no entrés el fum.

En el dispositiu d’extinció de l’incendi, van treballar 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat (4 vehicles d’aigua, una autoescala, un furgó amb equips respiratoris i 3 vehicles de comandament i transport de personal). A més, també han col·laborat 4 dotacions dels Bombers de Barcelona (ambulància, dos vehicles d’aigua i un de comandament). A les 20.35 hores, els efectius han donat l’incendi per extingit.

Apagat el foc cap a un quart de nou del vespre, els Bombers han continuat amb les tasques de ventilació de l'edifici i en la revisió de l'estructura de l'immoble; per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació de les causes d'aquest incendi.

Aquest dissabte al migdia, fons municipals informaven que el diagnòstic del menor continuava sent crític.

Fotos: Portada: L'incendi mentre hi treballaven els bombers.

           Interior: La fumera que es podia veure per damunt dels terrats en el moment d'esclatar l'incendi. (DM)