Skip to main content

La CIBA acull unes jornades sobre el discurs d’odi en línia

  • Dani Mormuz

Els dies 14, 15 i 16 de setembre, tindran lloc a la CIBA unes jornades internacionals sobre el discurs d’odi en línia, en el marc del projecte FAST LISA. Aquest és un projecte del qual és soci l’Ajuntament de Santa Coloma, a través del seu Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i altres institucions acadèmiques d’Itàlia i Alemanya.

L'objectiu de l'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament, és compartir el coneixement, experiència i bones pràctiques en l'àmbit de la identificació i la lluita contra la incitació a l'odi en línia. A més, es busca cercar el compromís dels anomenats ambaixadors i ambaixadores locals per aplicar un pla d'acció comunitari a Santa Coloma, per tal de prevenir conflictes, episodis d'odi, discriminació i intolerància.

Les jornades arrencaran demà, dijous 14, a les 15:30h, amb un acte inaugural en el qual participarà l’alcaldessa Núria Parlon. Durant aquests tres dies, participaran més de 60 ambaixadors, entre joves, experts i acadèmics de Santa Coloma i d’altres ciutats italianes i alemanyes.

El projecte FAST LISA és finançat per la Unió Europea, i sorgeix en un escenari europeu en què el discurs de l'odi en línia representa un repte cada vegada més gran pels governs nacionals. Per això, pretén produir un protocol estàndard i transfronterer dissenyat per a les autoritats locals, que compti amb l'ús multidisciplinari d'eines informàtiques, coneixements jurídics i la participació activa dels i les joves.