Skip to main content

Mossos i Policia Local amplien les plantilles de les comissaries

  • Carlos Alcivar

A partir d'octubre, la combinació d'efectius de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat augmentarà un total de 266 agents de seguretat. La Policia Local incorporarà 14 nous oficials procedents de l'escola de policia de Mollet, mentre que els Mossos d'Esquadra han incrementat la plantilla amb cinc nous agents en pràctiques que seran confirmats als seus llocs. En resum, Santa Coloma comptarà amb 131 agents de la Policia Local i 135 oficials dels Mossos.

L'any passat, l'Ajuntament va oferir divuit places per a la policia local. Tres dels candidats que van passar la darrera oposició ja havien aprovat el curs i es van incorporar fa uns quants mesos. Els quinze restants van completar el curs de formació, que es duu a terme de maig a setembre. Catorze ho van aprovar i s'incorporaran a partir d'octubre. En total, 17 nous oficials de policia s'uniran a la plantilla de la Policia Local.

La intenció declarada del govern municipal és assolir com més aviat millor una plantilla activa de 140 agents de la Policia Local. Queda una plaça disponible per al curs vinent, i per cobrir la resta, caldrà convocar una nova oposició amb més places. Els cinc nous agents dels Mossos d'Esquadra van aprovar el mateix curs de formació que els aspirants a la policia local. Ara com ara, començaran la seva formació pràctica l'any entrant. La plantilla dels Mossos augmenta en tres homes i dues dones. En total, cinc nous agents colomencs que, llevat que la Prefectura del cos autonòmic o les autoritats competents decideixin el contrari, seran confirmats a la plantilla de la Policia Autonòmica de Barcelona (ABP) a Santa Coloma. Quan se'n vagin a les destinacions, seran reemplaçats per altres agents.