Skip to main content

El govern aprovarà dilluns el Cartipàs amb 8 àrees i 19 regidors

  • Josep M. Roca

El proper dilluns, 3 de juliol, es celebrarà a les 18 hores el Ple Municipal Extraordinari que aprovarà el Cartipàs Municipal i diversos punts de l’ordre del dia que fan referència  a la nova estructura del govern municipal, ja sigui en quan a la delegació que s’atribueix a cadascun dels regidors i el nomenament als càrrecs de confiança i assessors.

El mirall.net ha tingut accés al decret que marca les competències que tindran els regidors en el mandat que comença i que el plenari municipal aprovarà aquest dilluns.

El govern de la ciutat en aquest mandat es distribuirà en vuit àrees, una que es controlarà directament des de l’alcaldia  i les altres set  que correspondran a un tinent d’alcalde. Cristina Vargas i Demàs Gragera, adscrits a l’àrea d’alcaldia i a la de Promoció Econòmica, respectivament, també seran tinents d’alcaldessa.

1: Area d’alcaldia presidència

Depèn directament de l’alcaldessa Núria Parlon i hi estaran adscrits la 8a tinenta d’alcaldessa de Polítiques de Participació, Acció Teritorial i Igualtat Cristina Vargas i el regidor de Ciutadans Salvador Tovar, que tindrà la responsabilitat de Seguretat Ciutadana.

2: Area de Promoció Econòmica, ocupació, serveis interns i economia

Dependrà del 1r tinent d’alcaldessa Esteve Serrano i tindrà adscrits el regidor de Comerç i Turisme Manuel Arrebola, el regidor de Serveis Interns, Recursos Humans, Transparència, Qualitat Democràtica i Joventut (aquest darrer apartat depenent de l’àrea 5) Aitor Muñiz i el 5è tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica, Ocupació i Treball, Dimas Gragera, regidor de Ciutadans

3: Area de Famílies i Drets Socials

Dependrà de la 2a tinenta d’alcaldessa Blanca Padrós i hi estarà adscrita la regidora de Gent Gran, Civisme i Consum M. Dolores Andrades.

4: Area d’espai públic, neteja, mobilitat i transports

En tindrà cura la 3a tinenta d’alcaldessa Ana Belén Moreno, amb l’adscripció dels regidors de Via Pública, Transports i Mobilitat Toni Atienza i el de Neteja Driss Lakouaja.

5: Àrea d’Urbanisme, habitatge, medi ambient i energia

En serà responsable el et tinent d’alcaldessa Toni Suárez, amb el regidors d’Habitatge, Energia, Medi Ambient i Protecció Animal Álvaro Rudilla.

6: Àrea de ciutat educadora, infància i joventut

Serà competència en exclusiva de la 6a tinenta d’alcaldessa Mireia González.

7: Area de Cultura, Esports i LGTBI

Estarà al càrrec la 7a tinenta d’alcaldessa Sara Martínez, amb el suport de la regidora de Cultura Popular, Cultura de Proximitat, Centres Cívics i Politiques LGTBI Belinda Morillo i el regidor de d’Esports Dani Salgado.

8: Àrea de convivència,  civisme, solidaritat i cooperació

Serà responsabilitat de la 9a tinenta d’alcaldessa Barbarà Ferrer.

El Ple municipal de dilluns aprovarà també un augment en els salaris de tinents d’alcaldes i regidors i en les dietes per assistència a sessions plenàries i altres en un acord pactat entre tots els grups municipals. Durant els 14 anys de mandat de Núria Parlon el sou dels regidors no s'havia tocat.

També es donaran a conèixer la composició d’aquests grups i la seva assignació anual que podran dedicar a sous dels regidors o be a la contractació d’assessors.