Skip to main content

Ciutadans retira el recolzament i s'anul·la el Ple extraordinari

  • Josep M. Roca

“Nosaltres volem que hi hagi una fiscalització del govern, no un debat de grups externs als grups electes, a qui la ciutadania no ha donat entrada al consistori, sobre l’urbanisme i menys que ho facin persones quan nosaltres estem en funcions”. Dimas Gragera, líder de Ciutadans, ha estat contundent després d’haver registrat la instància per retirar el recolzament al Ple Extraordinari que ja s’havia convocat per a demà 9 de juny, a les 13:30h.

Amb aquesta renúncia, el Ple Extraordinari que havien sol·licitat els tres grups municipals que hi havia en l’oposició no té el quòrum mínim necessari, que és d'una quarta part dels regidors del consistori (7) i no es pot celebrar, per la qual cosa l'alcaldessa ha signat el decret de desconvocatòria..

El fet que la CUP-Gent de Gramenet (que ha continuat la seva davallada en les eleccions municipals perdent més de la meitat dels vots que tenía fa quatre anys) i el grup denominat Plataforma Salvem Barri Antic, dos enitats que són afins, haguessin demanat la paraula en el Ple extraordinari desvirtuava, per a Gragera, l’objectiu del mateix. 

“Hem consensuat amb el govern socialista crear una comissió dins la Junta de Portaveus per a que els regidors electes estem permanentment informats de les novetats que hi hagi sobre aquest cas i els judicis que té i també per explorar conjuntament la possibilitat de crear un mecanisme de compareixença per a que en casos molt greus, com delictes de corrupció o dany a la imatge de l’Ajuntament, és donin explicacions”. El PSC ha acceptat aquesta proposta i l’alcaldessa ha signat el decret que deixa sense efecte la convocatòria enviada el dia abans del Ple Extraordinari aquest migdia.

En Comú Podem, a través de Jesús Sánchez, un dels seus regidors, ha indicat la seva estranyesa pel pacte entre C's i socialistes. "Pensem que hi torna a haver manca de transparència", ignorant les raons donades per Gragera, "nosaltres volíem fer preguntes i que fos en un acte públic", ha dit. De fet, ECP volia aprofitar la sessió per entrar de ple en la situació del PERI i no pas de l'estat de la querella presentada per un veí contra tres alts càrrecs municipals, que va ser la situació que va propiciar la convocatòria.

Gemma Español, regidora d'ERC, ha declarat a El mirall.net que "no es seriós que per vetar una formació política s'anul·li un ple a canvi de crear una comissió de seguiment i que el govern local no s'hagi d'explicar públicament sobre aquest cas". Els republicans, que ara seran la segona força al consistori, no ho acaben d'entendre, tenint en compte que Ciutadans va ser, diuen "un dels impulsors del Ple".

Amb tot, als regidors en funcions encara els queda per comparèixer en el de Ple anomenat de tancament de mandat, que se celebrarà el dimecres 14 de juny a les 12 hores i que és purament protocol·lari, ja que serveix per aprovar les actes pendents i poca cosa més.

Finalment, el dissabte 17 de juny s'obrirà el nou mandat amb la celebració del Ple de Constitució del nou cartipàs.