Skip to main content

Gabriel Rufián, el candidat en blanc

  • Josep M. Roca

En aquest número d’El mirall.net, s’hi troben tres espais en blanc (l’un publicitari i dos periodístics) i un altre de periodístic en el número anterior que criden l’atenció. És així perquè la candidatura d’Esquerra Republicana ha decidit deixar en blanc l’anunci que ja havia abonat i deixar sense resposta els tres blocs sobre qüestions electorals que sí que han contestat els altres dotze candidats a l’alcaldia.

Tal com dèiem al número d’octubre passat, políticament som una revista plural, però sempre dins d’un marc antifeixista, democràtic, progressista i catalanista. Som una revista independent dedicada a vertebrar la nostra ciutat des del periodisme local. És per això que respectem la memòria de l’Esquerra Republicana dels anys trenta i especialment la figura de Celestí Boada, l’alcalde republicà afusellat pel franquisme. És per això, també, que hem valorat positivament la trajectòria del grup municipal des del retorn al consistori de l’organització local d'ERC, i ara ens sorprèn la postura acrítica davant el comportament del seu candidat.

Els espais en blanc defineixen la mar de bé el personatge. Sí. Discurs polític de Rufián? En blanc. Projecte de ciutat de Rufián? En blanc. Arrelament personal de Rufián a la nostra ciutat? En blanc. Dignitat política de Rufián? En blanc.