Skip to main content

El Santa Coloma entra de ple al duel per la Supercopa Catalunya

  • Toni Salvador

El CB Santa Coloma s'ha guanyat una altra oportunitat per continuar en la màxima categoria catalana. Amb la victòria a domicili contra el Masnou Basquetbol, que aparta definitivament als del maresme de les dues primeres posicions, els vermells s'han procurat una última bala per abastar la quarta plaça, que podria donar-los accés a la nou nata Supercopa.

Per aconseguir-ho, però, no dependran d'ells mateixos, ja que a hores d'ara es troben empatats amb CBU Lloret i AEC Collblanc. Al camí cap a l'ascens, dues opcions: en primer lloc, guanyar en l'última jornada contra el Minguella i que el Lloret, que encapçala la particular contesa, perdi contra l'UE Horta. El primer supòsit, molt possible; malauradament, el segon no tant, donat el bon estat de forma dels de la Selva en comparació amb els barcelonins, tercers per la cua. L'altra opció, fora del triple empat, és la derrota del mateix Masnou, a qui els colomencs tenen guanyat l'average i que, a més, encadenen cinc derrotes seguides. El partit enfrontarà als del maresme contra l'UE Claret a casa dels "llops", un dels bastions d'aquesta temporada i, per tant, una opció molt més probable.

La plantilla colomenca confia en la fita. El club, que enguany participa en la seva setena temporada seguida a Copa, s'ha guanyat el dret a considerar-se un dels històrics de la competició, i un ascens seria sense dubte un merescut reconeixement. L'entrenador Alberto Torres, però, posa el focus en la ja proclamada permanència, aconseguida en superar a un dels equips que més temps han passat en la primera posició al llarg del calendari.

I el protagonista de la proesa no podria haver estat millor. Un altre cop, Álex López, base i referent colomenc durant gairebé una dècada, va estripar el partit amb 21 punts en 25 minuts, liderant la superioritat colomenca durant tot el matx. El Masnou, que va intentar contrarestar l'anotació colomenca amb una prolífica quantitat de variants defensives, va estar a prop d'ensortir-se quan faltaven tres minuts, però set punts de López van tallar de soca-rel l'intent de remuntada.

En la pròxima jornada, el Santa Coloma viurà una de les seves grans vetllades. Per començar, l'afició s'acomiadarà a casa de Javi Espín, estimat escolta anotador, i del mateix Álex López, primera espasa del primer equip vermell des del 2014, els quals ja han anunciat la seva retirada. En afegit, la grada podrà homenatjar als seus rivals, un Minguella carregat de coneguts amb passat vermell: Albert Navarro, que també es retira de la pràctica esportiva, David Martínez, exjugador del planter, i Xavi Grau, primer entrenador durant l'ascens a Copa Catalunya.