Skip to main content

3,4 milions d'Europa dedicats a mobilitat activa i sostenible

  • Toni Salvador

Santa Coloma torna a ser regada amb Fons Next Generation a través del Ministeri de Transports. En aquesta ocasió, la ciutat rebrà 3.423.341,44€ per a la mobilitat activa i sostenible als nuclis urbans, que dedicarà a diferents projectes als carrers de la ciutat.

La subvenció forma part dels 500 milions del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea que l'estat ha repartit entre 120 municipis i capitals de província de tot Espanya. En concret, els fons s'adrecen a 432 projectes amb l'objectiu d'impulsar sistemes de transport públic urbà sostenible i la mobilitat activa, com és el cas de la bicicleta o anar a peu, per reduir l'ús del vehicle particular de motor. L'objectiu final és contribuir a millorar la qualitat de l'aire a les ciutats i, per tant, ser més respectuosos amb el medi ambient i la salut de les persones.

En concret, els principals projectes de Santa Coloma que es beneficiaran dels fons són la urbanització del tram final de l'avinguda Generalitat, entre l'avinguda Can Peixauet i el carrer Sant Jordi (1,7 milions), i la construcció del carril bici del sector nord (710 mil euros). A més, també s'urbanitzaran els carrers Vinyals, Sants i Baró, aquest darrer al tram entre Major i la Mare de Déu dels Àngels, per un total d'1,05 milions.

Gairebé 9 M dels Next Generation als carrers

Els 3,4 milions d'Europa d'aquesta darrera subvenció estatal s'uneixen als 5,4 rebuts el 2022. Ambdues ocasions, els fons es van dedicar a renovar, reformar o directament a impulsar projectes de mobilitat sostenible a Santa Coloma, i molts ja s'han dut a terme. En concret, alguns dels projectes van ser l'execució de la tercera fase de la renovació del passeig de la Salzereda i l'execució del tram entre l'avinguda de Pallaresa i la plaça d'en Baró per més de 2,5 M.