Skip to main content

La FE Grama ja coneix els seus rivals per la temporada 23/24

  • Josep M. Roca

La FE Grama ja coneix els equips que compondran el grup de la Tercera Federació grup 5, el que correspon a la Comunitat de Catalunya, la temporada vinent. Si no hi ha una sorpresa inesperada, la Comissió Delegada de la RFEF aprovarà l'ampliació de la categoria 18 equips per grup.

La FE Grama ha acabat desena en la classificació. De tots els rivals, només li queda saber del cert una plaça que serà per Sant Andreu, San Cristóbal o Vilassar. Els andreuencs, que van guanyar ahir a l'equip egarenc 0-1 son favorits per jugar la darrera eliminatòria d'ascens que enfronta, en sorteig lliure, als guanyadors dels dos play-off jugats en cada grup per concedir les 9 places d'ascens que manca adjudicar.

Si l'equip català superés el seu rival, el Vilassar mantindria la categoria. Els costencs hauran d'esperar tres setmanes per saber quin és el seu destí, ara mateix situat en la nova Superlliga catalana, on acompanyaran el Sants. Seran equips de Tercera RFEF grup cinquè els vuit que han acabat entre sisè i tretzè lloc i que són: Castelldefels, Pobla Mafumet, Girona B, Muntanyesa, FE Grama, Tona, Rapitenca i Badalona.

Els dos equips que han perdut la primera ronda de play off: L'Hospitalet i Peralada.Els tres equips que pugen de la Primera Catalana: L'Escala, Mollerussa i Reddis Reus, que dues setmanes abans d'acabar la Lliga ja han aconseguit el títol. Els dos equips que baixen de la Segona RFEF: Prat i Olot. L'equip que salva la categoria, malgrat ocupar plaça de descens: Vilafranca. 

A aquests 16 equips s'hi sumaran dos dels següents equips:El perdedor de l'eliminatòria entre San Cristóbal i Sant Andreu, o els dos si el guanyador no pot assolir l'ascens a la Segona RFEF. En cas d'aconseguir-ho, serà el Vilassar qui ocupi la darrera plaça. El nou grup tindrà molts més desplaçaments i més llargs. Es perden dos equips de Barcelona –si no s'hi suma el Sant Andreu. Reus torna a tenir equip a categoria estatal, amb el Reddis, donant a Tarragona tres equips en la categoria. Lleida tindrà representant després d'uns quants anys, el Mollerussa. Girona veurà augmentada la nòmina d'equips amb L'Escala i l'Olot i en seran quatre.