Skip to main content

La Fira d'Abril a Catalunya celebra la 50a edició en ple auge

  • Josep M. Roca

Amb l'encesa de la il·luminació del pòrtic d'entrada al recinte de la fira al Parc del Fòrum, aquesta nit s'inaugurarà oficialment la 50a edició de la Fira d'Abril a Catalunya, que organitza la FECAC (Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya) des del 1971. Es farà amb una presència institucional amb la presidenta del Congrés i d'algun ministre.

Des del 21 d'abril a l'1 de maig seran onze dies de fira, més que mai, en aprofitar la festivitat de l'1 de maig. La Fira ocuparà uns 87.000 metres quadrats dividits en tres zones. La més gran és el Reial on s'ubicaran les casetes, amb una gran presència andalusa amb les entitats associades, però també amb partits polítics, institucions... i una haima. Més d'un centenar de casetes. La zona Atraccions estarà ocupada per 125 artefactes de divertiment per a tot tipus de públic que ocuparà un terç de l'espai concedit a la Fira i la zona Auditori Petit, que es fa servir com a nexe d'unió entre les altres zones.

Dues entitats colomenques, les germandats de la Nuestra Señora del Rocio Santa Coloma de Gramenet i Las Marismas, estaran presents a la fira amb sengles casetes a l'espai reservat a les entitats, amb els números 43 i 22 respectivament.

La Fira d´Abril obrirà de dilluns a divendres a les 18 hores i dissabtes i festius a les 10 del matí. El tancament serà mitjanit de diumenge a dijous, i els divendres i dissabtes a les 3:30 h. El 30 d'abril, diumenge, també tancarà a aquesta hora perquè dilluns és festiu.

La celebració del cinquantenari ha motivat la realització del llibre El nostre país està de Fèria, que malgrat el títol, està escrit en castellà per Jesús Conte, responsable de premsa de la Fira. S'hi dedica un capítol als sis anys, del 1993 al 1998, que el recinte firal va estar instal·lat al parc de Can Zam.