Skip to main content

La diada de Sant Jordi omplirà Santa Coloma de literatura i roses

  • Xavi López

Demà diumenge 23 d’abril és la diada de Sant Jordi i, com cada any, la ciutat de Santa Coloma es prepara per a una jornada plena de llibres, roses i música, on la plaça de la Vila serà el centre de la celebració. La Fira del Llibre reunirà un total de 57 parades, formades per llibreries, partits polítics i entitats interessades, deu més en comparació a l’any passat però sense arribar a les 59 que es van acollir al 2019. D’aquestes parades hi haurà 4 on s’instal·laran les llibreries de la ciutat; la Llibreria del Carrer Major, l’Abacus Cooperativa, Comic Box, Tot Manualitats.

La resta de carpes estaran dedicades a diferents entitats i partits polítics de la ciutat. Els partits polítics locals, tenint en compte que les eleccions són el proper 28 de maig, tindran una presència destacada en la diada, amb un total de 12 parades (tots excepte Convergents i el PACMA) on posaran a disposició dels ciutadans les seves iniciatives.

A la plaça també hi haurà presència de les parades de caràcter social que es dediquen a millorar les condicions de vida de persones amb problemes econòmics o de salut, i que treballen activament per ajudar  aquestes persones en el seu dia a dia. A les 20h del vespre, l’alcaldessa Núria Parlon farà la tradicional recepció als autors i autores colomencs a l’Ajuntament.

La Fira comptarà també amb la signatura de llibres de 19 autors i autores colomencs, que donaran a conèixer les seves obres. Des de les 10 fins les 18h es faran les signatures en torns de tres escriptors i, des de les 18 fins les 20h, es duran a terme els darrers torns en grups de dos.        

Airiños convida a llegir el Quixot a l’aula Aura   

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, l’entitat colomenca Airiños da Nosa Galicia, a l’edifici d’Aura Seguros, organitza, des de les 9 fins les 17h, la lectura popular del Quixot. Totes aquelles persones que ho desitgin tindran a la seva disposició tres exemplars del Quixot per poder llegir-lo en tres idiomes: català, gallec i castellà. A l’acabar, també a l’edifici d’Aura Seguros, es presentaran dos llibres. A les 17h Aventures a Galicia, de Tomás Maria Portal i Calsina. i, a les 18h, Cesuras Raices, de Fina Tizon Fraga.    

Concert a la vetlla i sardanes a la tarda de la diada de Sant Jordi

La música i el folklore també són protagonistes durant la diada de Sant Jordi.  Avui, l’auditori Can Roig i Torres acollirà el Concert de Sant Jordi. Aquest tindrà inici a les 19h i tindrà com a músics la soprano Indira Ferrer, a la veu, i la guitarra rítmica de Carles Casanovas i la guitarra solista de Mauri Campos. L’entrada, disponible una hora abans a la taquilla, és gratuïta. Al finalitzar el concert, es podrà fer un donatiu voluntari per la Fundació Maria Raventós. I demà, la plaça de la Vila, a partir de les 19h, comptarà amb la Cobla Premià per la ballada de sardanes. Dins del seu programa, trobarem un total de nou cançons, entre les quals s’hi troben El saltiró de la cardina, Els aucells et canten, Vora el niu (fb) o Nit Estelada, entre d’altres. Enguany, a diferència de l’any passat, no hi ha cercavila de Geganters.