Skip to main content

L'Esperit Sant realitza per primer cop la cirurgia híbrida

  • Xavi López

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) ha realitzat amb èxit la seva primera cirurgia combinada de laparoscòpia i endoscòpia per a la remoció de pòlips del còlon, una tècnica coneguda com a cirurgia híbrida. A través d'aquesta combinació, s'aconsegueix una intervenció quirúrgica mínimament invasiva i una recuperació més ràpida pel pacient.

En aquesta tècnica multidisciplinària, el colonoscopista realitza una colonoscòpia mentre el cirurgià accedeix a la cavitat abdominal a través de petites incisions cutànies. Això permet remoure pòlips de manera menys invasiva, en comparació amb altres mètodes quirúrgics. A més, la cirurgia combinada pot ser considerada com una alternativa a la resecció de còlon per a pòlips benignes complexos.

La FHES vetlla per oferir als seus pacients les millors opcions quirúrgiques i les millors recuperacions postoperatòries. Així, sempre que sigui possible, s'opta per cirurgies mínimament invasives, que permeten intervenir qualsevol òrgan o teixit intern del cos mitjançant incisions mínimes i que ofereixen millors resultats, menors riscos durant la cirurgia, menor pèrdua de sang i una recuperació més ràpida.