Skip to main content

Jurado: “sense seguretat no hi ha democràcia ni justícia”

  • Toni Salvador

"Sense seguretat no hi ha llibertat, la mateixa alcaldessa ho ha admés. Ja era hora, però se'ls ha acabat la credibilitat. Nosaltres afegim que sense seguretat tampoc hi ha democràcia ni justícia", va exclamar Miguel Jurado, cap de llista del PP a les eleccions municipals. Els populars van presentar ahir la seva candidatura per Santa Coloma amb un objectiu clar: concretar els seus missatges, recuperar la centralitat i reconduir la tendència del partit els últims anys a la ciutat seguint el model triomfador de Xavier García Albiol a Badalona.

La seguretat, la seva bandera. I Miguel Jurado, el seu abanderat. "Els veïns de Santa Coloma s'han de sentir segurs i orgullosos de la seva ciutat", concretà, tot descrivint les mesures que implementaran per fer de Santa Coloma un fortí contra la delinqüència: un augment de plantilla policial, l'aposta per les patrulles de proximitat i l'impuls a la comissaria de Santa Rosa. Sobre la batalla contra l'ocupació, Jurado va declarar les seves intencions de crear-ne una regidoria exclusiva: "una finestra oberta les 24 hores per assessorar i acompanyar les víctimes", a més d'una reforma de l'ordenança municipal per multar amb 30 mil euros les activitats relacionades amb l'ocupació.

El cap de llista popular també va transitar qüestions com la mobilitat, la qual va qualificar de "calvari de circulació i aparcament"; la gent gran, a on va assegurar la construcció de la segona residència; i la igualtat, tram on va criticar les manques dels barris perifèrics de la ciutat en contrast amb el centre: "presumeixen de ser capdavanters en la igualtat", va acusar el govern local. Sobre la seva relació amb Santa Coloma, un dels grans focus de crítiques del candidat popular, Jurado no va dubtar agafar el bou per les banyes en l'inici del seu discurs: "no hi he desenvolupat la meva carrera política, però forma part de la meva vida personal. És la ciutat on viu la meva filla i les meves netes, i he decidit fer el pas per donar-les la ciutat que mereixen", va assenyalar.

Albiol, qui va presentar l'acte, va elogiar el compromís de la seva mà dreta a l'Ajuntament de Badalona com a polític, especialment en la seva faceta com a regidor de Seguretat Ciutadana: "ha treballat amb mi molts anys, i sap que per sobre d'un carnet polític i d'una ideologia hi ha Santa Coloma de Gramenet".

Fotografies: Carla Roca.