Skip to main content

Nou rècord: un colomenc guanya 7,6 milions a la Primitiva

  • Josep M. Roca

Un colomenc cobrarà 7.658.001,58 euros en ser l’únic encertant de la Loteria Primitiva d’aquest dilluns 13 de març. La butlleta es va fer “on line”, però  consignant el codi 14.990 com a referència de Punt de venda amic. Aquest codi pertany a l’administració 14 de la nostra ciutat, ubicada al número 1 de l’avinguda Catalunya, just a la cantonada amb Francesc Macià i que regenta José Antonio Serrano.

Probablement, la persona agraciada s’havia despistat o era fora de la ciutat o, simplement, se li havia fet tard. El cas és que aquest ciutadà de Santa Coloma va decidir fer una primitiva setmanal, de tres sortejos: el dilluns, dijous i dissabte, des de l’ordinador.

Vuit apostes simplificades pels sortejos de tota la setmana. En total, 24 euros d’inversió. I tota la il·lusió posada en la butlleta virtual.

Per ser l’únic encertant del premi a la categoria especial (6 encerts + reintegrament) cobrarà 7.005.467,34 euros que era el pot que hi havia en joc i que s’arrossegava de diferents setmanes. Com també és l’únic guanyador del primer premi (6 encerts) rebrà els 652.534,24 euros que es repartien aquest sorteig,

El que no s’esperava aquest apostant és que una de les columnes que va omplir donés en la diana i que els números –posats aquí segons l’ordre d’aparició- 31, 15, 37, 33, 11 y 36 combinats amb el reintegrament, el 9, li reportarien més de 7,6 milions d’euros. Menys el 20 per cent que haurà de pagar d’impostos. En total 6.126.401, 26 euros nets per a l’encertant.

És, per molt, el premi més alt que ha donat l’Organisme Nacional de Loteries y Apostes de l’Estat (ONLAE) a Santa Coloma de Gramenet. Tot i que el premi més alt donat a la nostra ciutat és un 7/39 de l’ONCE venut al quiosc de la plaça de la Vila i que va reportar un premi de als afortunats posseïdors (la penya Los Montes del barri Riu Nord) del tiquet premiat amb 10.673.224,44 euros.

Una administració en conflicte amb l’ONLAE

L’administració 14 de Santa Coloma és una de les moltes que estan enfrontades a l’ONLAE i que no han signat el conveni amb aquest organisme, molestes per les condicions que se’ls imposa i per la competència deslleial que fa la pròpia entitat governamental als punts de venda. Una posició que, a la nostra ciutat, comparteix amb l’administració número 1.