Skip to main content

L’Esperit Sant renova els quiròfans amb torres d’imatge en 4K

  • Xavi López

Recentment, el Bloc Quirúrgic de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant ha integrat dues noves torres de laparoscòpia amb la màxima qualitat d'imatge per aconseguir una cirurgia més precisa, menys invasiva i més segura per als pacients.

La torre de Stryker proporciona una resolució 4K que millora la identificació de les estructures anatòmiques, reduint el temps d'intervenció i permetent la identificació de vasos sanguinis, ganglis limfàtics i urèters amb la injecció de verd indocianina. La segona torre, de la marca Storz, combina la resolució 4K amb la tecnologia 3D per reproduir les intervencions quirúrgiques tridimensionalment, amb la mateixa qualitat que la cirurgia robòtica, i facilitant maniobres quirúrgiques complexes com les sutures laparoscòpiques intracorpòries. Aquestes innovacions s'apliquen en intervencions de Cirurgia General, Ginecologia i Urologia, garantint cirurgies més precises, menys invasives i més segures per als pacients.

A finals del 2022, també es va posar en funcionament un nou arc d'escopia quirúrgica, que proporciona una millor visualització i precisió de les estructures anatòmiques, especialment de l'esquelet, per reduir les fractures i implantacions de fixacions. La FHES continua incorporant nous equips tecnològics per garantir la precisió, la seguretat i la medicina d'avantguarda als pacients, seguint el seu projecte de posar la tecnologia més avançada a disposició dels professionals.