Skip to main content

El festival Flamenc-ON es prepara pel seu últim taloneig

  • Toni Salvador

El festival de música flamenca de Santa Coloma té tot preparat pels últims espectacles d'aquesta darrera edició. Entre aquesta setmana i la vinent, el Flamenc-ON portarà els grans reclams de la programació d'enguany, tots ells pilars de la cultura, el cant i el ball flamenc.

Aquest cap de setmana, concretament el dissabte 18 a les 19:00 h, serà el torn del guitarrista Jerónimo Maya. Aquest geni de l'instrument, descendent directe del llegendari guitarrista Ramón Montoya, va començar la seva carrera musical amb només cinc anys i de seguida va començar a ser reconegut com a nen prodigi, rebent el reconeixement dels grans mestres com Sabicas o Paco de Lucia. El concert de Maya al Teatre Sagarra estarà precedit divendres per Juerga con Solera, una trobada de músics organitzada a la Central Escènica, on s'expressarà l'autèntica essència del flamenc, espontani i natural.

El cap de setmana següent tindrà lloc la culminació del festival. El dissabte a 20:00 h, la catalana Mayte Martín, una de les cantants de més prestigi del panorama actual del flamenc, enlluernarà el Sagarra amb el seu cant preciosista, serè i ple de matisos. Finalment, serà el torn pel plat fort del festival: diumenge a les 19:00 h, la companyia Antonio Márquez presentarà Medea, una coreografia mítica i un dels moments culminants del repertori de dansa espanyola del segle XX. Un èxit mundial de la dansa clàssica espanyola, reconegut amb el premi del públic del XXV festival de Jerez 2021.

Tota la informació sobre el Flamenc-ON, artistes, horaris, entrades i localitzacions, es troben a la seva pàgina web, que podràs trobar en el següent enllaç. Encara queden entrades per la majoria d'espectacles, tot i que cal afanyar-se per reservar les millors localitats.

Fotografia: Jerónimo Maya.