Skip to main content

Les terrasses del còvid poden passar a ser definitives

  • Josep M. Roca

Un decret d'alcaldia permet als establiments que van sol·licitar posar terrassa a la calçada durant la pandèmia de Covid-19, que puguin sol·licitar-ne la renovació indefinida. Per això, hauran de sol·licitar-ho abans del 23 de juny al registre municipal.

Van ser 31, els bars i restaurants que es van acollir a aquesta disposició extraordinària. Aquesta els va permetre servir a l'aire lliure els productes quan estava prohibit fer-ho a l'interior o la distància obligatòria entre taules impedia l'eficiència econòmica del seu establiment. Per evitar conflictes amb els cotxes que circulaven pels carrers i controlar que aquests no aparquessin quan les taules estiguessin recollides, es van instal·lar les separadores tipus New Jersei que ara s'hauran de retirar per col·locar els nous ornaments.

Els bars i restaurants que sol·licitin continuar amb la terrassa hauran de fer un projecte seguint les directrius del decret de continuïtat que obliguen a col·locar una tarima amb l'alçada de la vorera i els elements separadors (tanques o testos) que indiquin els tècnics municipals. Els restauradors perdran uns quants metres respecte a l'espai assignat fins ara.

La concessió del permís de terrassa serà a precari, és a dir, fins a nova ordre, cosa que donarà temps a cobrir una inversió que no serà barata.