Skip to main content

Un professor del Terra Roja és apartat per agredir un alumne

  • Toni Salvador

Un professor de l'Institut Terra Roja, situat al barri de Santa Rosa, ha estat apartat pel Departament d'Educació per presumptament agredir a un alumne amb cops i insults racistes. El cas va ser avançat per l'Agència Catalana de Notícies el 6 de febrer i, recentment, el diari ARA ha actualitzat la decisió cautelar presa per l'administració mentre s'investiga el cas.

Els fets es remunten al curs passat. El 19 de maig de 2022, un alumne va denunciar davant els Mossos d'Esquadra que el professor en qüestió li havia estirat la samarreta i, quan es va intentar alliberar, li va doblegar els canells. Després del forcejament, el docent va exclamar en veu alta: "Putos moros de mierda, que yo pago impuestos per a pagaros las ayudas".

La família del menor va notificar al centre els fets, el qual va activar el protocol previst. Aquest curs, l'alumne no coincidia amb el professor en cap de les seves classes. Durant la recerca, que encara continua oberta, altres alumnes haurien descrit agressions similars.

La situació ressalta amb la realitat que defensen exalumnes i familiars del Terra Roja, els quals han sortit en defensa del docent a través de Facebook i de cartes al Departament: "ens sembla impensable que cometés tals actes", escriu un usuari que declara que  "s’està difamant" al professor.