Skip to main content

Dotze candidatures ja han decidit presentar-se a les municipals

  • Josep M. Roca

Dotze són ja les formacions polítiques que han anunciat la seva intenció de presentar candidatura a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet. Onze d'elles han designat ja el seu candidat i solament el partit de la ultradreta continua sense donar a conèixer el nom del seu cap de llista.

A les ja presentades, podria unir-se alguna més de formacions minoritàries que si més no fan campanya, encara que sembla poc probable.

En els comicis de 2019, van anar deu les llistes que finalment van concórrer a les eleccions. La novetat per al pròxim mandat de Valents -el partit que en el seu moment fundés l'expremier de França Manuel Valls- i Unidas Sí Se Puede, formació que es desdoblega dels Comuns. La resta repeteixen, encara que alguna canviï el seu nom, com la CUP-Gent de Gramenet, que s'identifica amb la marca que la va secundar fa quatre anys.

Per a l'alcaldia, repeteixen Núria Parlon (PSC), Dimas Gragera (C's), Ramón Vidal (PCPC) i Gemma López (Junts). De la resta de candidats, Aitor Blanch (CUP) ja va ser cap de llista en 2015, llavors per Som Gramenet, a on va sortir electe.

La campanya electoral s'inicia el 12 de maig i la precampanya, amb les llistes ja aprovades per la Junta Electoral, s'inicia el 4 d'abril.