Skip to main content

El mossos detenen quatre presumptes autors de robatoris

  • Josep M. Roca

En dues operacions policials en dies diferents, els mossos d’esquadra de l'ABP de Santa Coloma de Gramenet van detenir quatre homes, dos en cadascuna d’elles, per robatoris múltiples amb violència.

En el primer cas, dos homes van ser detinguts (de 20 i 43 anys) la matinada del 14 de febrer com a presumptes autors de sis robatoris amb força comesos durant aquella nit. L’avís al 112 de que dues persones intentaven accedir a la força a un establiment del carrer d’Irlanda. Personats els mossos, van comprovar que també se n’havia forçat un altre de proper.

Els mossos van tenir coneixement que a la zona de l'Església s’havien forçat altres dos establiments (el restaurant de cuina japonesa Nara -qui ho ha publicat a les xarxes- i el bar 3 / 4 de 3) utilitzant una tapa del clavegueram per trencar el vidre de la porta.

Els sospitosos van ser localitzats al carrer de Sant Jeroni en el moviment que intentaven obrir una caixa registradora, per la qual cosa se’ls va detenir i més tard també se’ls va poder relacionar amb dos robatoris amb força més comesos al mateix carrer de Sant Jeroni i al carrer Major.

El modus operandi era entrar amb força als establiments i endur-se’n la caixa registradora i els objectes de valor que es poguessin endur amb facilitat. Els detinguts acumulen prop de 30 antecedents entre ambdós. El Jutjat d’Instrucció els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Una altra parella dos dies abans

En el segon cas, succeït el diumenge dia 12, a les 11 del matí, l’alerta policial donada pel propietari d’ un establiment de queviures que va ser assaltat i del qual es van endur begudes alcohòliques després d’intentar agredir la víctima amb una ampolla de vidre.

Uns minuts més tard es va produir un robatori similar en una altra botiga propera, però aquesta vegada malgrat la violència emprada els delinqüents no van endur-se res.

La descripció de les víctimes i a les imatges de la gravació enregistrada per un dels establiments va permetre als agents policials localitzar a la zona del passeig de la Salzereda dos joves que coincidien amb la descripció i que van sortir corrents en veure la policia. Identificats, i comprovat que encara duien al damunt una de les ampolles robades, i, a més, se’ls va trobar un mòbil que havien sostret quatre dies abans a Mollet.

Posat a disposició judicial, es va decretar la llibertat dels dos detinguts.

Foto: Aparador del restaurant Nara després del robatori. (foto a Internet)