Skip to main content

Ja era hora que les finques que afecta el PERI fossin història

  • Josep M. Roca

La màquina demolidora passarà qulasevol dia d’aquests i convertirà en no res els edificis on la Caixa i Finques Medina van fer negocis tant de temps. Són edificis de la plaça de la Vila que estan en ruïnes i que era impossible salvar-los. De fet, fa gairebé cinc anys havien d’haver caigut, però la poca destresa del govern va impedir l’acció d’enderrocament que ja estava llesta i programada.
Aquest cop s’han pres les mesures perquè res no ho impedeixi. De fet, les dues cases ja s’estan derruint per dintre. La feina que hi despleguen els operaris i els forats a les parets mestres són una prova visual irrefutable.
Quan parles amb algú d’aquest enderroc, surt una frase feta de manera repetitiva: Ja era hora! Serà un misteri que es perdrà en els temps saber per quina raó ambdòs edificis han aguantar fins 2023, quan ja estaven afectats el segle passat i absolutament sentenciats fa quinze anys, els que fa que Francisco Ortega va decidir iniciar l’obra que la seva mort i la mala traça municipal en gestionar aquesta part del PERI van aturar amb l’estructura a mig fer.
Esperem que a partir d’ara, la solució al PERI flueixi com vol tothom, els veïns afectats, el consistori, la majoría de grups polítics i la ciutadania en general. L’acord és absolut i només la por mai confessada als okupes que han impedit durant tants anys l’enderroc ha alentit una feina que ja fa anys hauria d’estar feta.
Ara toca seguir els terminis i transformar per fi aquesta part del centre de la vila i després caldrà anar per les altres parts d’aquest puzzle en el que hi ha també Can Pata, els pisos del desparegut Josep Pedragosa i la resta d’un PERI que es va iniciar al 1990.