Skip to main content

El CBSC continua la ratxa de victòries i el Draft cau del podi

• Toni Salvador

Llum i ombres en la jornada de bàsquet colomenc de Copa Catalunya. El CB Santa Coloma s'imposa en el dur enfrontament contra el CB Ciutat Vella, prenent-li fins i tot l'average. Per contra, un Draft Gramenet especialment desencertat trenca la ratxa de sis victòries en la tornada contra el CEEB Tordera-UNI Girona que, a més, les abaixa del podi.

Els CBSC torna a tancar amb clau la pintura rival

Els partits a casa sempre tenen un gust especial pel Santa Coloma. Els vermells rebien al CB Ciutat Vella; un equip amb talent i experimentat que els va suposar un fort maldecap en l'anada. Malgrat la manifesta superioritat física dels barcelonins, els d'Alberto Torres van tornar a encertar el pla de partit, soscavant la seva anotació per deixar pas a un molt més fluid atac vermell.

Tot i que el joc coral va ser el gran protagonista de la vetllada, l'escorta Nil Farré va sobresortir amb 12 punts, ajudant a desencallar el partit en situacions complicades pels de casa. Pel que fa a la resta, la presència de sis jugadors per sobre dels 8 punts demostren la compenetració de la plantilla, que va oferir un partit àgil i resolutiu; en definitiva, molt entretingut per l'afició. Al final, victòria còmoda per 72 a 56 que suma la quarta a la ratxa i ascendeix l'equip fins la quarta posició.

La setmana vinent, el CBSC tornarà a Badalona, en aquest cas per enfrontar-se al Maristes Ademar. Consulta els resultats de la jornada 15 de Copa Catalunya masculina.

La ratxa de victòries finalitza pel Draft

Durant els primers 14 minuts de partit, tot semblava de cara pel Draft. Les grogues dominaven en atac i en defensa, i al final del primer quart superaven al CEEB Tordera-UNI Girona per 11 punts. Al minut 15, però, se'ls tallà l'aixeta, i les rivals aprofitaren la sequera per imposar un parcial de 2 a 20 insalvable per la resta del partit.

Les colomenques intentaren salvar la papereta, i fins i tot arribarien a apropar-se a 4 punts quan falten 6 minuts. Malgrat tot, el filial de l'UNI Girona sempre trobava la forma de contrarestar la remuntada. Ni tant sòls els 14 punts de Merche Carrillo aconseguiren suavitzar la manca d'encert, encetant el partit al 61 a 71 final que talla de soca-rel la ratxa de sis victòries del Draft.

Així doncs, les de Toni Sáez retrocedeixen una passa en la classificació, tot i que es troben ben consolidades en la quarta plaça. La setmana vinent reben al Manresa CBF, segones, amb ganes de refer-se de l'amarga derrota a casa. Consulta els resultats de la jornada 15 de Copa Catalunya femenina.

Fotografies: Queralt Mascort (portada; Draft Gramenet) i Nil Farré (interior; Joan Soler).