Skip to main content

Nova guia d’exercicis per a persones majors de 60 anys

  • Xavi López

L’Ajuntament ha presentat una nova guia d’exercicis per a persones majors de 60 anys. Aquesta guia té com a objectiu fomentar l’autonomia i el benestar físic i emocional de les persones de 60 anys o més. La publicació ha estat elaborada per l’Institut de Rehabilitació Terapèutica i Biofísica (IRITEB) i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Esport i Salut Santa Coloma, i es pot consultar al següent web en català i en castellà.

Els exercicis que es troben a la guia es poden fer en els aparells biosaludables de gimnàstica que hi ha instal·lats en diferents punts de la ciutat, com el Parc Torre Balldovina o el Jardí Can Peixauet. A la pròpia guia apareixen totes les ubicacions dels aparells i com s’han d’utilitzar per evitar lesions, així com exercicis d’escalfament previs a l’ús de les maquines.

Segons la guia, n’hi ha prou amb fer servir els aparells durant quinze minuts cada dos dies i caminar una mitja hora cada dia. Tot i això, la seva informació és orientativa i general. En cas de dubte és recomanable consultar especialistes.         

Els aparells biosaludables es troben a zones distribuïdes per tots els districtes de la ciutat. En concret, als jardins de Can Peixauet i Balandrau (biblioteca); als parcs de la Torre Balldovina i dels Pins (Motocròs); a les places de La Pau, Mediterrània, Olimpo i Monturiol; als passeigs de Ribera de Can Zam i del pont de Montcada, i al mirador de Serra de Marina.