Skip to main content

En marxa els actes de celebració de l'Any Nou Xinès

  • Xavi López

Un any més, Santa Coloma celebra l’Any Nou Xinès, una festa organitzada per l’associació de cultura popular xinesa, el grup d’artistes Huaxing, l’Associació cultural popular xinesa i la Xarxa Valors, que compten amb la col·laboració de diverses entitats.  En total s’organitzaran una desena d’activitats per commemorar l’arribada de l’any nou xinès, que tenen lloc des del 22 de gener fins el 4 de febrer.

Diumenge va donar inici a la festivitat a la plaça de la Vila, on dracs xinesos van estar ballant amb la dragona violeta. Durant la festa, la Ciba va preparar un punt lila davant l’Ajuntament, on la gent podia apropar-s’hi per a què li pintessin la cara. 

A partir de la festa de benvinguda a l’any nou xinès, la ciutat compatarà cada dia amb activitats fins el dia 4 de febrer. Per exemple, ahir es va fer un taller de taitxí a la plaça del Rellotge. Per a conèixer la resta d’activitats que es tenen preparades, poder visitar el següent enllaç, que conté tota la programació, juntament amb les hores i si és necessària o no inscripció prèvia.

El punt àlgid de la festa és la festa dels fanals, que es farà el dia 4 de febrer, a partir de les 16h des de la cantonada  dels carrers Beethoven i Wagner, i consisteix en una rua on els més petits porten llums per il·luminar els carrers que estaran decorats amb fanals. Des de la cantonada, la rua passarà pels carrers Mossèn Jacint Verdaguer, carrer Generalitat, rambla Sant Sebastià, rambla del Fondo, carrer Beethoven i tornarà a la plaça del Rellotge.

L’any nou que comença és l’any del conill. Es prediu que les persones nascudes l'any gaudiran de bona fortuna i tindran una ment en pau durant tota la seva vida.