Skip to main content

La colomenca Queralt Lahoz, guardonada en el Music Moves Europe

  • Xavi López

L’artista colomenca Queralt Lahoz ha estat una de les guanyadores dels premis Music Moves Europe 2023. Els premis es van entregar el passat 19 de gener a Groningen (Països Baixos) en el marc del festival neerlandès Eurosonic. Aquest guardó reconeix l'èxit dels artistes que han arribat al públic de fora del país i que “tenen potencial per traçar una carrera internacional”; i cada premiat rep 10.000 euros i el Gran Premi del Jurat obté, a més a més, un bo de viatge ecològic per valor de 5.000 euros. Rosalía, Dua Lipa o Stromae han estat guanyadors dels guardons en edicions anteriors.

Ahir, Queralt Lahoz va actuar a la gala dels premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català amb Canción del fuego fatuo, de Manuel de Falla, al costat de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia dirigida per Tomàs Grau.

La cantant, nascuda a Santa Coloma, va ser una sensació musial el 2021. El seu ampli imaginari musical, des del bolero clàssic fins al rap 90’s i amb el flamenco com a principal motor que va quedar reflectit a la perfecció en el seu primer LP: Pureza (SIL Records & Costa Futuro, 2021).