Skip to main content

Iceta visita el parc de Can Zam, destí de 5 milions dels PGE

  • Toni Salvador

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha visitat aquest matí el parc de Can Zam, el qual rebrà 5 milions d'euros per part dels pressupostos generals de l'Estat. Segons ha avançat el ministre, l'objectiu dels recursos serà "finançar un nou equipament esportiu polivalent amb elements importants que Santa Coloma no té, com una piscina olímpica" emmarcat en els plans de l'Ajuntament de crear un espai "verd, frondós i equipat".

L'alcaldessa Núria Parlon, qui ha acompanyat Iceta en la visita, ha confirmat els plans i ha afegit que "la piscina estarà complementada amb usos lúdics de les aigües termals de què disposa la ciutat", tot creant un "equipament únic d'abast metropolità". Segons ha explicat l’alcaldessa, un altre dels propòsits del projecte serà satisfer les necessitats de totes aquelles activitats esportives i culturals de la ciutat que es queden sense espai, com la dansa, la gimnàstica rítmica, el patinatge artístic i les activitats de la gent gran.

Sobre el finançament, Iceta ha reconegut que "l'esforç per fer els pressupostos és de tots els que hi donen suport", en referència a la col·laboració del grup d'Esquerra Republicana al Congrés en la seva aprovació. Per la seva banda, Parlon també ha agraït als republicans per "pensar que la ciutat podia millorar el projecte de transformació del parc", i ha afegit que els cinc milions "aniran bé", però que s'hauran de complementar amb els recursos d'altres administracions com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona o inclús la Unió Europea en el marc dels Fons Next Generation.

Finalment, Iceta, també president del PSC, ha valorat positivament la situació dels socialistes a Santa Coloma de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig: "la tasca municipal és molt especial i absorbent, i més a una ciutat tan gran com aquesta" ha declarat el ministre sobre la recent candidatura de Gabriel Rufián per ERC, i ha afegit que "si jo fos de Santa Coloma, no tindria cap mena de dubte sobre a qui votar i espero que així ho ratifiquin les urnes el mes de maig".