Skip to main content

La natura protagonitza el nou Calendari de la Dona 2023

  • Toni Salvador

Santa Coloma llança el Calendari de la Dona 2023, enguany dedicat a les defensores del medi ambient. La CIBA, centre de recursos per a dones, va acollir ahir la presentació de la nova edició del projecte, el qual porta editant-se a la ciutat més de vint anys per donar visibilitat a les dones i sensibilitzar a la població sobre la necessitat de continuar treballant per la igualtat de gènere. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, compta amb la col·laboració del Consell de les Dones per la Igualtat.

L'art, la política o la cultura són alguns dels àmbits que han protagonitzat el calendari d'altres anys. En aquest cas, la defensa del medi ambient en serà el fil conductor del 2023, cedint el paper protagonista a 72 dones de Santa Coloma que des de la seva faceta treballen dia a dia per una societat més ecològica, justa i igualitària. Sota el títol de "Dones que estimen la natura", treballadores, estudiants i formadores de l'àmbit de l'ecologisme o el medi ambient, però també de l'esport, mostraran la seva tasca en cadascun dels mesos de l'any.

La presentació, la qual va comptar amb molta expectació, va compartir la història de moltes de les protagonistes al calendari. L'alcaldessa Núria Parlon, qui també va assistir, va destacar el paper del calendari com a "element que ens acompanya durant l'any en la tasca de donar visibilitat a les dones en espais de la vida pública on mai han ocupat el lloc que les tocava".