Skip to main content

Manu Peláez cessat a la Grama després de perdre amb Vilassar

• Josep M. Roca

La Fundació Esportiva Grama va fer oficial ahir a la tarda la destitució de Manu Peláez com entrenador del primer equip. En el comunicat, que s’ha publicat a les xarxes del club, s’explica que la decisió de prescindir dels serveis del tècnic  ve dels resultats obtinguts. La derrota a casa davant el Vilassar de Mar (1-2), que està per sota de la Grama en la classificació, ha acabat per dictaminar la seva destitució. Després de 17 jornades, el conjunt colomenc es troba en descens virtual amb 17 punts al caseller, amb un registre de cinc victòries, dos empats i deu derrotes.

La Grama no va començar gens malament la temporada. Dels primers sis partits es van guanyar tres, empatar dos i perdre un, el que feia creure que l’equip podria apretar la zona alta de la classificació. Però la dinàmica va canviar a partir de la derrota al camp del Castelldefels (1-0). Des de llavors, la Grama ha guanyat dos partits i n’ha perdut vuit. A més, els blaus són l’equip de la categoria que registren la segona diferència de gols més dolenta, amb -12. És el tercer equip més golejat amb 29 gols en contra i el tercer amb menys gols a favor (17), números que denoten el mal tràngol pel que està passant la Grama i que han comportat l’acomiadament de la Manu Peláez.

Tot i que el seu pas pel primer equip no hagi estat com s’esperava, Manu Peláez va arribar al primer equip de la Grama després d’assolir un ascens històric amb el juvenil a Divisió d’Honor. Feia 15 anys que el futbol colomenc no arribava a la màxima categoria juvenil. Abans, va aconseguir, també amb el juvenil, l’ascens de Preferent a Nacional i la permanència a Nacional.

Derrota inesperada i cruel amb el Vilassar

La FE Grama va perdre a casa amb el Vilassar un partit que tenia perfectament controlat i que guanyava per 1-0. Ni tan sols havia calgut que jugués be.  La superioritat de la plantilla colomencs era clara malgrat les absències de Palomeque i Ángel, lesionats, i Escarabill, sancionat. Trilla, el màxim golejador de l’equip era a la banqueta i Montalbán, també. L’equip jugava a casa contra un equip per sota a la taula amb un sol punta.

No es creaven ocasions clara, tot i que el joc de possessió era colomenc. Un xut llunya i sense aparent perill de Gimeno havia avançat els blaus davant l’error del porter visitant. Tot semblava encarrilat perquè el que es veia sobre el terreny de joc així ho feia pensar. Però una ximpleria de Roger García, que es va fer expulsar amb dues targetes absolutament evitables i innecessàries en escassos minuts va deixar l’equip amb un menys abans del descans.

La pel·lícula va canviar del tot. La Grama va ser incapaç de reaccionar –i el seu tècnic tampoc- i el desastre es veia a venir. Primer l’empat en una jugada en què la pilota va estar més de deu segons a l’àrea petita donant tombs i el segon en un innocent i ximple penalty per unes mans desenganxades a pocs minuts del final. El Vilassar havia estat incapaç de fer un gol de jugada de mèrit i només l’endarreriment de línies dels locals va donar-los opcions. I les van aprofitar.

Amb 17 punts la Grama es fora del descens, però la ratxa d’1 victòria en 7 partits (3 de 21 punts) ha obligat al canvi d’entrenador, cantat fa jornades.

El Juvenil cau a Badalona i s’enfonsa

El canvi d’entrenador no ha sortit efecte en el Juvenil que es manté cuer a la Divisió d’Honor. La derrota a camp del Badalona per 2-1 deixa encara més curs els colomencs que tenien una bona oportunitat per enganxar-se a la categoria.

Llevat els minuts finals, en que un gol que suposava el 2-1 va semblar donar forces als blaus per intentar arranjar el que era, fins aleshores, una derrota clara. Un pal de xut llunya podia haver estat l’empat; però no hagués esta just davant la superioritat mostrada pels badalonins.

L’equip de Xesco Rivas, que jugava sense Ruben CIfuentes Peléz, convocat pel primer equip, va ser inferior i ara, començada la segona volta amb aquest partits les opcions han quedat molt reduïdes, tot i que la salvació   continua estant a sis punts.