Skip to main content

Els equips femení i masculí de la UCA pugen a Primera

• Xavier López

La Unió Colomenca d'Atletisme va aconseguir pujar al Grup A al Campionat de Catalunya de clubs, en la disputa de la Final B, el passat 8 de gener a la pista coberta de Sabadell. La UCA va acabar en primera posició en les categories femenina i masculina, fet que els hi va permetre assolir l'ascens. És la tercera vegada que la Unió Colomenca guanya la final B masculina i la segona que ho fa a la categoria femenina. A més, és el segon cop que un club aconsegueix guanyar les finals amb ambdós equips a la vegada, després del Lleida UA al 2016.

L'equip femení va fer-se amb la primera plaça després d'obtenir 75.5 punts. Després de les tres primeres proves, l'equip ja va demostrar superioritat aconseguint posar-se per davant de la resta de conjunts amb un bon marge de punts. Tot i que a les darreres proves el GEiE Gironí apretava, en els 1.500 metres, Noelia Medina va donar la tranquilitat obtenint una segona plaça clau per tenir peu i mig a l'ascens, el qual finalment es va fer realitat.

En quant a la categoria masculina, que va estar més igualada que la femenina, la UCA va sumar 74 punts. No va ser fins que es va arribar a l'equador de la competició que el club colomenc va guanyar distància amb la resta d'equips. A l'arribar al final. la UA Terrassa era qui apretava més a la UCA i qui podia complicar-li l'ascens, però en la prova de relleus, els de Santa Coloma van quedar per davant dels terrasencs, assegurant així la primera plaça i l'ascens al Grup A.

El pròxim repte de la UCA és aconseguir l'ascens en Aire Lliure, una competició mixta que es disputarà en dues jornades. La primera els dies 22 i 23 d'abril, en les que tindran lloc 11 proves, i la segona jornada el 14 i 15 de maig, on es realitzaran les altres 11 proves restants. En aquesta competició ascendeixen dos clubs i en descendeixen també dos. De moment no es sap on es disputarà el campionat, però Adrián Ruiz, director tècnic de la UCA, ens ha confirmat que "des del club es lliutarà tot el possible perque es porti a terme a Santa Coloma".