Skip to main content

L’Ajuntament tapia l'edifici okupat de la plaça de la Vila

  • Josep M. Roca

Encara no eren les set del matí, quan un operatiu USIR, que és la unitat de suport i intervenció ràpida de la Policia Local, procedia a entrar al edificis de la plaça de la Vila, 14 (antiga seu de La Caixa de Pensions) i de Pedró 14, on hi va haver l’Estudi Nou. La intervenció ha tingut el recolzament dels Mossos d'Esquadra, qui s'han mantingut en un segon pla amb dues furgonetes.

L’objectiu era comprovar el desallotjament efectiu dels dos espais i procedir al tapiat de les respectives entrades i del passadís de connexió que hi entre ambdós edificis, a fi d’evitar que es tornin a okupar. Segons ha informat l'intendent en cap de la policia, la intervenció s'ha dut a terme per la via ràpida, ja que no hi havia constància de què hi hagués ningú vivint. Per recollir les seves pertinences, els okupes hauran de negociar amb el consistori per procedir a destapiar l'edifici. 

Els efectius policials van haver de treure un home que dormia en un sofà i que no va oposar cap resistència. Un cop comprovat que el lloc estava buit, s’ha procedit a construir les parets que impedeixin el retorn dels okupes.

A les 7:55, el col·lectiu okupa s’ha adonat de l’operació i ha fet una crida per les xarxes socials per evitar-ho, sol·licitant la presència de gent davant del CSOA Lakasa Estudi 9, com han anomenat aquest  lloc des de la seva arribada. En el comunicat, els okupes han anomenat “desallotjament ilegal” a l’operació policial feta aquest matí. Dos grup s'han concentrat a la porta de cadascun dels espais. En no poder fer res, els mobilitzats de la plaça de la Vila s'han traslladat a l'Ajuntament -concretament a l'OIAC-, des d'on han cursat una instància per recollir les seves pertinences.

Aquesta seria la primera de les operacions que han de dur a l’enderroc dels edificis afectats per la remodelació parcial del PERI Santa Coloma Vella II, en la part que correspon a la plaça de la Vila. És el primer intent seriós per desencallar un problema que esta a punt d’arribar als 15 anys. Les obres es van aturar el 4 de febrer de 2008.

El mirall.net anirà ampliant la informació a mida que els fets es vagin produint i des del consistori es facin declaracions sobre aquesta mesura.