Skip to main content

Els geganters es preparen per acollir la Ciutat Gegantera

  • Toni Salvador

La colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma es prepara per acollir el títol de Ciutat Gegantera 2023. El 7 de maig, l’entitat rebrà el traspàs de l’anterior ciutat, Sant Boi de Llobregat, la qual es donarà després d’una gran festa de tres dies per commemorar la data.

El divendres 5 tindrà lloc la inauguració de la festivitat. Com a primer dia, se cercarà posar la ciutat al centre de totes les mirades, donant a conèixer la seva idiosincràsia a través de la col·laboració amb diferents entitats colomenques. El dissabte 6, seran els nens i nenes qui rebran tota l’atenció. Aquest dia, es durà a terme un concert al Mas Fonollar, seguit d’un vermut. A la tarda, tindrà lloc la primera cercavila.

Finalment, el divendres 7 es durà a terme l’acte de traspàs, on es rebran als Gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura (a la fotografia), que durant els següents 365 dies s’allotjaran a Santa Coloma i serà la colla qui els acompanyi en tots els seus viatges en representació del món geganter català. Per commemorar l’acte, un centenar de parelles de gegants d’arreu del país assistiran al traspàs.

Segons prediuen des de la colla colomenca, en coincidir amb any d’eleccions és possible que el president Pere Aragonès assisteixi a l’esdeveniment, la primera vegada que passa des que l’any 1999 Jordi Pujol assistí a l’acte de traspàs de Vic.