Skip to main content

Els elfs i les elfes de la ciutat es preparen per la Nadalenca

  • Toni Salvador

Els elfs i les elfes de Santa Coloma de Gramenet es preparen per la seva cita. A expenses de la crida del Pare Noel per posar-se mans a l’obra amb la recta final pel 25 de desembre, les criatures màgiques es calcen les sabatilles i agafen aire per la cursa d’aquest dissabte 17.

La Nadalenca, enguany en la seva primera edició, és una jornada esportiva i solidària promoguda des de l'Ajuntament de Santa Coloma, la qual compta amb la col·laboració del club Running Vigia i del Consell Esportiu del Barcelonès Nord, a més del patrocini de l’empresa colomenca Ferrolan. La cursa, de 5 quilòmetres, aplegarà a milers de corredors vestits i vestides d’elf i elfa en un circuit urbà a través de la ciutat. 

El principal objectiu de la iniciativa, però, serà reunir una gran marea verda solidària amb un únic objectiu: que cap nen es quedi sense rebre un joc o joguina en l'època més significativa de l’any. Per això, tota la recaptació de l'esdeveniment anirà destinada al programa de la Creu Roja #CapNenSenseJoguina, una campanya solidària que servirà per atendre fins a 2.000 nens.

Durant el transcurs de la cursa, els participants gaudiran d'animació a diferents punts de la ciutat així com de diferents activitats per amenitzar la jornada: batucada, correfoc, música en viu i més sorpreses. L’hora de sortida és a les 19:30 hores i tindrà lloc a la plaça de la Vila. Podeu trobar més informació sobre el recorregut a la pàgina del Running Vigia. Les inscripcions, però, porten esgotades des de fa mesos.

Elfs i elfes agafen el testimoni del seu cap

Els servents màgics agafen el testimoni del seu cap en aquesta assenyalada cita nadalenca amb l’esport. El 2019, 3.700 corredors disfressats de Pare Noel van omplir la ciutat en una altra jornada, la qual va recaptar prop de 50.000 euros a través de les inscripcions. 

En aquell cas, Santa Coloma va ser la primera ciutat de Catalunya que acull una cursa d'aquest tipus. La cursa de Pare Noel es va instaurar fa més d’una dècada a Madrid i fa tres anys va fer salt aquí. 

Fotografia: Andreu Fernández