Skip to main content

L’Ajuntament expropia l’edifici Can Pata per mig milió d’euros

  • J.M. Roca

Can Pata passarà a ser propietat municipal. La finca, situada al carrer de Sant Pere, 27, serà adquirida pel consistori pel sistema d’expropiació forçosa, tot i que el govern municipal ha arribat a l’acord econòmic amb la propietat. El preu s’ha fixat en 505.974,88 euros, un valor determinat per la Direcció General del Cadastre després d’un estudi i que està per sota del preu de mercat. El Ple municipal va aprovar tancar aquesta operació en la sessió del mes de novembre.

Can Pata ocupa 458 metres quadrats de sòl segons el cadastre i la casa existent té un total de 501 metres construïts. L’edifici, que data de 1875, està catalogat i segons el planejament vigent, també modificat en un ple passat, haurà de convertir-se en un equipament municipal aprofitant la casa ja existent i utilitzar la zona no edificada per ampliar una mica més la placeta de jocs infantils que ja existeix en la paret que dóna al passeig de Jaume Gordi i que és propietat municipal dede 1982.

L’Ajuntament va contactar amb els hereus de Vicenç Barberan, l’home que hi va viure fins al seu traspàs. Els seus nebots, la parròquia de Santa Coloma, el Monestir de Montserrat i la Fundació Arrels, van arribar a un acord per acceptar el preu just que els oferia el consistori.  

El mateix procés es seguirà amb L’Estudi Nou, del carrer del Pedró, 14, que s’ha valorat a prop dels set-cents mil euros.

Fotografia: Andreu Fernández.