Skip to main content

La desaparició de l'escultura de Manolito causa l'enrenou

  • Xavier López

La desaparició de l'escultura de Manolito causa l'enrenou entre la població. La figura pertanyent al conjunt escultòric "Mafalda, Susanita y Manolito" ha estat retirada de matinada pels Serveis Territorials, qui no han traslladat la informació al servei de comunicació municipal y ha causat confusió entre els usuaris d'apeu i de les xarxes i grups virtuls relacionats amb la ciutat.

Segons declara el primer tinent d'alcaldessa, Esteve Serrano, "l'escultura porta dies necessitant una reforma en l'anclatge, i a hores d'ara es troba a l'espera de que es formi la cimentació líquida que s'ha aplicat al nou sistema". Serrano afegeix que "la reinstal·lació de Manolito està prevista per aquesta mateixa tarda". Cal recordar que només han passat 9 dies des de la seva inauguració a la confluència del passeig de la Salzereda amb Llorenç Serra.  

Segons la versió oficial d'aquest matí, els serenos, mentre feien ruta durant la nit, havien trobat la figura fora del lloc on hauria d'estar col·locada. Fonts del consistori, però, ja havien descartat la desaparició o robatori de l'escultura i confirmat la seva presència en un magatzem. Aquest hauria estat el segon incident que pateix el conjunt escultòric inspirat en els personatges de l'humorista gràfic argentí Quino. Abans de que arribés a Santa Coloma, les famoses figures es van perdre en el vol que les portava a Espanya, provocant que s'endarrerís la seva instal·lació.

Escultura única a Catalunya i segona a Espanya

Santa Coloma és una de les sis ciutats amb una estàtua de Mafalda, i la segona a Espanya.  La resta d'escultures que hi ha dedicades es troben a Buenos Aires, Mendoza, Sant Salvador de Jujuy, Llacuna Llarga, Gonnet i Oviedo. Com a personatge, Mafalda és una nena de sis anys, altaveu crític i inconformista de l'status quo que, a través de les vinyetes, fa qüestionar-se la realitat constantment.