Skip to main content

L’Ajuntament canvia de plans i mantindrà l'Institut 9 a Can Zam

  • Toni Salvador

L'Institut 9 es quedarà a Can Zam. Així ha fet oficial l'Ajuntament la seva decisió en el butlletí del 28 d'octubre respecte a la nova ubicació del centre educatiu.

Mireia González, Tinent d'Alcaldessa d'Educació, explica que els problemes del litigi als terrenys de Safaretjos on havia d'anar han dut al consistori a buscar una altra solució per no endarrerir més la construcció de l'equipament. Cal resoldre la situació de les dues construccions ocupades, una d'elles per un grup d'okupes i l'altra per una dona que, tot i no ser propietària, fa més de trenta anys que hi viviu i n'ha reclamat al jutjat la propietat per usucapió.

La nova ubicació se situarà als terrenys de Can Zam, on abans hi havia hagut el camp de futbol Nicolás Longarón, la qual cosa afectarà els altres equipaments que hi hauran d'anar, minvant l'espai dels terrenys que quedaran disponibles.

Les darreres setmanes, el consistori s'ha reunit amb l'equip de direcció i les famílies, els quals s'han mostrat conformes. "A nosaltres ens és igual la ubicació. El que volem és que es construeixi com més aviat millor", explica José Serrano, director d'El 9, i afegeix que el 2018 es preveia la construcció de l'edifici "el 2021", i just quan acaba el 2022 ni tan sols hi ha licitació, ni tampoc s'han cedit els terrenys a la Generalitat. El 2 de novembre, l'Ajuntament va reunir-se amb el Departament d'Educació, que n'ha de donar el seu vistiplau.

Can Zam, el gran espai per a fer-hi coses

L'espai a disposar de Can Zam és molt gran i les propostes per fer-hi equipaments són moltes. Un balneari per aprofitar les aigües termals, un poliesportiu de gran capacitat per potenciar l'esport, un espai firal... Són propostes que tenen, algunes, molts anys, però que no estan oficialment concretades sobre un paper.

Per això hi ha sabut ara l'edifici on s'ubicarà l'Institut 9, gairebé davant mateix d'on són ara els barracons. Una sortida endavant, ja que el consistori -com passa a la plaça de la Vila- s'ha trobat amb problemes per expropiar els terrenys de l'avinguda Generalitat on volia construir l’institut.

Ara aquests terrenys de Safaretjos, quan se solucionin els problemes legals i s'expropiïn, quedaran lliures per a construir-hi altres equipaments.