Skip to main content

La Cimera de Gènere subscriu la "Declaració de Santa Coloma"

  • Toni Salvador

La 6a Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere que s'ha celebrat durant la setmana passada a la ciutat ha arribat al seu final. A tall de conclusió, s'ha elaborat un pla per aglutinar les tasques amb les quals es comprometen governs locals i regionals d'Iberoamèrica, sota el nom de "Declaració de Santa Coloma de Gramenet: nous desafiaments globals, noves respostes des de les agendes locals de gènere". La integració de dones migrants, la reorganització de les cures, la integració de les dones en les polítiques ambientals i en la participació política són els principals eixos de la declaració.

El divendres es va concloure la cimera al Teatre Sagarra. Com gran part dels actes multitudinaris, aquest va estar liderat per l'alcaldessa Núria Parlon que, a més, el dia abans havia estat nomenada presidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (RIMIG-IberGénero). En la seva intervenció a l'acte, Parlon va destacar la importància d'aconseguir "una societat que es fonamenti en la igualtat, perquè beneficia tant homes com dones, i perquè ens fa molt més pròspers des del punt de vista econòmic i dels reptes que haurem d'afrontar al futur".

Més de 500 representants de ciutats, països i institucions de tot el món, com és el cas de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), l'Entitat de les Nacions Unides per a la Igualtat de Gènere i l'empoderament de la Dona (ONU Dones) i el Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD), han participat en el congrés. Aquesta ha sigut la primera vegada que se celebra a Europa, el qual ha consolidat a Santa Coloma com un referent internacional en les polítiques d'igualtat de gènere.

A més de l'impacte social de la cimera, el qual El mirall.net ha pogut comprovar en diàleg amb participants d'altres països, l'impacte econòmic també ha sigut de gran magnitud per diversos tipus d'establiments de la ciutat. Ampliarem la informació sobre el cas en la pròxima edició de novembre.