Skip to main content

La Cursa per la Vida, una lluita contra el càncer

  • Josep M. Roca

Després d’una recuperació amb restriccions l’any passat, en que es va còrrec una milla per l’interior de les pistes d’atletisme Antonio Amorós, torna la Cursa per la Vida, la prova atlètica per excel·lència en la lluita contra el càncer. Enguany celebra la 18a edició que es celebrarà al Parc de Can Zam.

La delegació colomenca de l’Associació contra el Càncer va convertir aquesta cursa tradicional de l’octubre en un acte multitudinari integrat en la vida ciutadana i en una cita obligada en el calendari de curses populars. Cinc mil inscrits al 2019 van suposar un topall impressionant que la Covid va aturar en sec.

Feta la prova l’any passat, tres anys després es recupera el firmat. Una cursa de 5 km no homologada que es pot fer corrent o caminant amb un temps màxims de 90 minuts.

La cursa començarà a les 10:30 del matí al costat del llac del parc.

2.500 inscrits com a màxim

Tothom s’hi pot inscriure, sense limitació d’edat. El cost de la inscripció és de 10 euros i s’inclou, a més, la samarreta al·lusiva, l’assegurança, el dorsal, aigua i un refrigeri per a esmorzar un cop finalitzat el recorregut hi haurà una festa diferents activitats i sorpreses per als assistents.

La prova no és competitiva, però si té una limitació de 2.500 inscripcions, de les quals gairebé 1.600 ja s’han completat.

Les persones que vulguin poden inscriure’s a les pistes d’atletisme. Dijous, divendres i dissabte l’estand de l’Associació estarà obert de 10 a 13 hores i el dijous i el divendres de 17 a 20 hores.

A més , aquest dijous poden inscriure’s al Pompeu Lab per la tarda i fins divendres al CER del Raval en l’horari habitual del centre aquàtic.

Una recaptació per donar suport als malalts i investigar

La recaptació de la lluita contra el càncer es destina principalment a la investigació en el seu major percentatge. L’any passat la província de Barcelona va recaptar 35,8 milions d’euros.

Sílvia Pérez, responsable de l’Associació que va estar present en la presentació de la Cursa per la Vida va indicar que el 56 per cent de persones sobreviuen als càncers, però no n’hi prou. Volem arribar al 70 per cent l’any  2030.