Skip to main content

El consorci del Besòs presenta Va de Besòs i el nou horari del parc

  • Josep M. Roca

Aquest  dilluns, 3 d'octubre, a les 12.30 hores, al final de la Passera del Molinet (que té accés per carrer Sant Adrià amb carrer Arbeca, però que des de Santa Coloma s’hi accedeix  per l’avinguda de la Generalitat, es farà la presentació de la festa ciutadana "Va de Besòs".

Una activitat que es desenvoluparà el dissabte 15 d’octubre a tota la llera del riu Besòs al seu pas per les poblacions de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac,. És sabut que al pas pel terme municipal, de la nostra ciutat les lleres de les dues bandes del riu pertanyen a Santa Coloma, en virtut del contracte de compra-venda.

"Va de Besòs" esdevindrà una festa popular per a tots els públics on es podran descobrir els tresors del Besòs. S’hi trobaran un bon grapat d'activitats gratuïtes que giraran al voltant de la cultura i memòria històrica, el benestar i salut i la natura i sostenibilitat.
La presentació de l’acte en la roda de premsa convocada anirà a càrrec del sisè tinent d’alcaldia i regidor del Pla de Barris de Barcelona, Jordi Martí; del regidor de Medi Ambient i Protecció Animal de Santa Coloma de Gramenet, Álvaro Rodilla; de la quarta tinenta d’alcaldia i presidenta de Territori de Sant Adrià del Besòs, Ruth Soto; i del regidor de Medi Natural de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell.

El “Va de Besòs” és una proposta del Condorci del Besòs per reforçar els lligams de les ciutats veïnes amb  el riu i el seu entorn

Horari del Parc Fluvial

Avui 1 d’octubre entra en vigor l’horari de tardor hivern del Parc Fluvial del Besòs, que pateix un canvi en l’hora d’obertura que estava fixat abans de la pandèmia a les 10 del matí. Ara s’obre el parc tot l’any a les 8 del matí.

El mateix Consorci del Besòs explica les raons del horaris que aplica al Parc Fluvial en la seva pàgina web:

La zona del Parc Fluvial destinada a l'ús públic resta oberta tots els dies de l'any, en l'horari oficial especificat al Pla d'usos aprovat per la Generalitat de Catalunya, llevat dels casos en què l'estat d'alerta hidrològica del parc front el risc d'avingudes no ho permeti o bé comporti la seva evacuació.

De l'1 d'abril al 30 de setembre: de les 8 h a les 21 h.

​​​​​​​De l'1 d’octubre al 31 de març: de les 8 a les 18 h.

Aquest horari respon a factors diversos que es tenen en compte per garantir la seguretat dels usuaris, com la manca de llum artificial en els 5 km d'ús públic des de Sant Adrià de Besòs fins a Santa Coloma de Gramenet.