Skip to main content

Santa Coloma celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

  • Toni Salvador

La ciutat es vesteix de gala per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran. El dissabte 1 d'octubre Santa Coloma viurà diferents actes i activitats per honorar als avis i àvies del municipi, entre les quals es destaquen les organitzades en el marc de la Marató Contra la Soledat i les organitzades per l'Ajuntament.

Avui, divendres 30, començaran els actes del consistori. Aquest matí hi ha previstes diferents conferències a la sala d'actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré: "Envelliment i salut mental" (10.15 h), "Aspectes legals i jubilació" (11:15 h), i "Alimentació saludable per a persones d'edat" (12:45 h). A la sessió de tarda, se celebrarà el Consell de la Gent Gran de la ciutat (17.45 h).

Demà, 1 d'octubre, ja entrats en el Dia Internacional de la Gent Gran, la Fundació La Caixa, recolzada per l'Ajuntament i per la Creu Roja, impulsa la Marató Contra la Soledat. Al matí, la plaça de la Vila es convertirà en un espai de debat i visibilització del fenomen de la soledat per a tots els públics, on la psicòloga Elena Fernández Gamarra abordarà el tema 'emocions, benestar i soledat'. A més, al voltant d'aquesta temàtica es faran activitats com una classe magistral de gimnàstica per a persones grans i una activitat grupal d'autopercepció de la soledat.

També el dissabte es presentarà el programa "Sempre acompanyats" a les 10:30 hores. A més es farà una visita al Centre enoturístic i arqueològic de Vallmora, de les 10:00 a la 13:00, amb sortida en autocar al costat de la parada de metro Santa Coloma (L1). Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia a l'aplicatiu web Grameticket.