Skip to main content

Endesa instal·la mig quilòmetre de cable per solucionar els talls

  • Toni Salvador

Endesa realitzarà un sanejament total de les línies afectades a Santa Coloma arran del greu episodi de granissada i tempesta del 21 d’agost. Així ho ha comunicat l’empresa a El mirall.net després de la reunió del dijous passat dels responsables de distribució de la ciutat amb l’Ajuntament, el qual va anunciar fa dues setmanes que traslladaria directament les reclames sobre problemes soferts a la ciutat des de la caiguda d’un llamp al tram aeri d’una instal·lació mixta (parcialment soterrada), que va deixar a 475 veïns sense llum durant 18 hores i les setmanes posteriors ha continuat produint talls en la línia, els quals han afectat grans electrodomèstics com televisors, rentadores o neveres.

Segons Endesa, el servei tècnic substituirà tots els conductors afectats per posar-ne de nous, el qual suposa un restabliment complet de les línies afectades; és a dir, més de mig quilòmetre de cable. Les obres de sanejament van començar la setmana passada i finalitzaran a finals de la present. Aquests dies ja s’han començat a veure les obres a la ciutat. De fet, aquesta setmana, en el seu pas pel carrer Jacint Verdaguer, van provocar la perforació d’una canonada de gas entre Irlanda i Roselles, que va deixar el número 24 del carrer Camprodon tres hores sense subministrament. Els Bombers i la Policia Local van haver d’intervenir la zona, tot tallant el trànsit.

En afegit, mentre que l’Ajuntament explica en un comunicat sobre la reunió de dijous que ahir, dimarts, va començar la millora del centre de transformació del carrer Còrdova per part d’Endesa, l’empresa explica a El mirall.net que el projecte encara no ha començat i que no es preveu dur a terme fins al primer semestre del 2023. El prototip en qüestió preveu l’extensió d’un nou tram de línia per procurar una doble alimentació, la qual permeti la cobertura constant en cas d’incident amb alguna de les línies

Què passa amb les indemnitzacions?

Pel que fa a les compensacions per l’afectació dels talls a electrodomèstics, l’Ajuntament ja ha posat en comú les reclamacions rebudes a través de l’OIAC i l’OMIC, i Endesa ha engegat els seus procediments habituals, en els quals un pèrit revisarà els aparells espatllats. En relació a les compensacions pels talls, Endesa també n’ha iniciat l’anàlisi per acomplir amb el Reial Decret 1955/2000 pel qual es regulen les hores màximes d’interrupció que pot patir un consumidor. Les compensacions, segons informa el comunicat de l’Ajuntament, es reflectiran en la factura de l’any vinent.

Per assegurar el compliment dels acords, Endesa i l’Ajuntament han acordat la creació d’una taula de treball mensual en què els responsables de distribució a Santa Coloma es reuniran periòdicament amb una comissió tècnica en representació del consistori. En el proper número d’El mirall.net podreu trobar més informació sobre el cas, a més d’una guia sobre les compensacions a rebre segons les afectacions patides.  

Fotografies: Toni Salvador