Skip to main content

En record de Sergio Mas, col·laborador d'Elmirall.net

  • Andreu Fernández

Tothom qui el coneixia està profundament commocionat, el nostre amic i fotògraf Sergio Mas, col·laborador d’El mirall.net de manera esporàdica, ha marxat amb 55 anys, el passat divendres 9 de setembre.

Dos mesos de tractament amb quimioteràpia contra un càncer reincident van obrir la porta a la Covid-19 que ha estat la responsable final aprofitant la seva debilitat sistema immunològica. Sergio Mas era un home estimat per tothom. Tots hem vessat llàgrimes honestes en la seva  vetlla i en el seu enterrament.

Han estat dos dies, coincidint amb la Diada, en què l’espai del cementiri reservat per la trobada dels amics i els familiars i la capella s’han vist omplerts de gom a gom, el que demostra com n’era d’apreciat el Sergio a Santa Coloma i, també, fora d’ella.

L’hem acomiadat amb una cerimònia de caràcter laic i senzilla, confeccionada a la seva mesura, amenitzada a ritme de rock, en la que hem pogut escoltar el Highway to hell dels AC-DC, grup del qual era fan i amb més música- També han participat amb les seves guitarres grans de la música colomenca, evidentment bons amics del Sergio, com són el Javi Jareño i la Extraña Pareja, ja sabeu, el Prebe i el Fernando Romera.

No ha faltat tampoc representació del consistori, amb l’alcaldessa Núria Parlon, la tinenta d’alcaldessa de Cultura Petry Jiménez. Col·laborador esporàdic de la nostra publicació, la seva modèstia el feia etiquetar-se a ell mateix com a fotògraf amateur; però les seves fotos deixaven patent que el seu ull era el d’un fotògraf molt experimentat i amb un nivell de professional, com va deixar evident al llibre sobre fauna del Parc Fluvial del Besos publicat per l’Ajuntament.

Generador de projectes, va ser membre fundador de l’Associació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (ACAF), agrupació de la qual, paradoxalment, per motius personals, va marxar. I un altre gran projecte de la ciutat que queda en stand by, el seu grup de Facebook seguit per més de 18.000 persones “Santa Coloma de Gramenet – Imágenes”, un grup que s’ha convertit en un referent a la ciutat i que aplega fotos de la ciutat històriques i actuals, noticies i informació d’actualitat.

La ciutat perd un valor, el d’un gran fotògraf i millor persona, que deixa desenes d’amics amb una profunda tristor, a un pare dolgut que el dia de la vetlla no es separava del fèretre, dos fills fantàstics, el Ruben i el Pau i una dona, la Mari Carmen, per a la qual queda el pitjor tràngol ara que les aigües aniran tornant, mica en mica a la seva llera.

Sergio Mas sempre seràs a la nostra retina.