Skip to main content

Aquesta tardor comencen les darreres obres del mandat

  • Sara Simonet

En l'últim tram del mandat electoral, el govern municipal posarà en marxa quatre obres importants. Tres d'elles ja estan adjudicades i la darrera, el projecte de Can Zam, ha iniciat ja la seva licitació.

Està previst que aquesta tardor s'urbanitzi el passeig fluvial al barri de Safaretjos, entre el Pont del Molinet i Sant Adrià. Aquesta intervenció tindrà un cost de 422.570 euros, cofinançat per l'AMB i fons europeus Next Generation, i s'actuarà en 2.930 metres2 per consolidar les zones verdes, millorar les connexions del barri i l'enllumenat, dotant la zona de nou mobiliari urbà.

També es començaran els treballs en la tercera fase de remodelació del passeig de la Salzereda, amb una actuació entre el carrer de President Companys i la B-20. S'incrementarà l'espai verd i les zones per a vianants, millorant els accessos i la mobilitat, a més d'instal·lar-hi un parc infantil inclusiu. El pressupost global és de 2,10 milions d'euros i es cofinançarà amb fons Next Generation i recursos del mateix consistori.

Finalment, també es va adjudicar per quasi 900 mil euros, la reconstrucció del passeig conegut com del colesterol.

L'actuació es farà des del pont de la B-20 fins a l'alçada del Bosc Llarg, un espai que utilitzen molts colomencs per a caminar o anar en bicicleta fins al pont de Montcada. El projecte preveu la naturalització d'aquest passeig fent-lo compatible amb les activitats descrites.

Pel que fa al projecte de Can Zam, es tracta d'un afegit a la primera fase de condicionament per respondre a l'emergència sanitària. Té un pressupost de 790 mil euros i és fruit de l'acordat el juliol de 2020 en el Pacte Local en l'apartat que preveia guanyar espai públic i qualitat ambiental. El projecte està en període de licitació i s'espera poder adjudicar-lo en un parell de mesos.

L'Ajuntament de Santa Coloma té altres projectes previstos per l'any vinent, tot i que es veu complicat fer-ho.