Skip to main content

Ja poden aconseguir-se els bitllets gratuïts de Rodalies

  • Toni Salvador

Des d’avui ja poden aconseguir-se els abonaments gratuïts de Renfe per accedir als trens de Rodalies de Catalunya.  A més dels abonaments de Rodalies i de Mitja Distància, el preu dels títols dels serveis Avant comptaran amb un descompte del 50% durant el període establert, fins a l’1 de gener del 2023. Per obtenir els bitllets cal fer un dipòsit que va dels 10 als 20 euros, i s’hauran de garantir, com a mínim, 16 usos.

La mesura forma part del paquet de mesures aprovat pel govern espanyol per aquest últim trimestre d’any. Dins d’aquest, també es troba l’abaratiment dels bitllets de metro, el qual va anunciar-se a l’últim número d’El mirall.net i que aviat podran obtenir-se a les parades.

El mes passat, l’Autoritat del Transport Metropolità (AMB) va acordar la reducció del preu dels principals títols de transport públic integrat. La reducció era d’un 30 per cent a l’inici, però la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB el complementaran fins a arribar al 50%.

La T-Usual, la T-Jove i la T-Rosa estaran a meitat de preu des de setembre. També la T-Casual estarà rebaixada, un 30% en el seu cas, i el preu de la Targeta de Pensionista de Ferrocarrils es reduirà a la meitat. Tots els descomptes estaran disponibles fins al 31 de desembre, però el 15 de gener de 2023 caducaran i s’haurà d’abonar la diferència per poder bescanviar-los.